Home Google YouTube säger adjö till YouTube stories

YouTube säger adjö till YouTube stories

200
0

YouTube-tittare har under de senaste åren vant sig vid att kunna titta på det som kallas YouTube Stories. Det är dock nu officiellt att det från och med den 26 juni 2023 är slut på detta då funktionen försvinner från plattformen för alltid.

Från och med detta datum kommer användare kort sagt inte längre att kunna skapa denna typ av Stories. Alla berättelser som skapats före det datumet upphör dock att gälla som vanligt, alltså 7 dagar efter att berättelsen skapades, vilket innebär att det inte längre kommer att finnas några YouTube-berättelser som kan visas från och med den 3 juli 2023. 

Anledningen till förändringen

YouTube bekräftar i ett pressmeddelande att den främsta anledningen till att de säger adjö till YouTube Stories är så att den kan fokusera på sina andra, mer populära nya funktioner. 

Företaget fokuserar istället specifikt på sin korta videofunktion, YouTube Shorts, såväl som community-inlägg. Plattformen rullade nyligen ut community-inlägg till alla YouTube-kanaler, eftersom det tidigare var en funktion som bara aktiverades efter att en kanal samlat 1 000 prenumeranter. Stories har aldrig riktigt tagit fart på det sätt som förväntades och man kommer därför att satsa mer på sådant som drar prenumeranter och i längden också pengar.

Bättre interaktion med prenumeranter på Community-inlägg

YouTube nämnde också att community-inlägg, som nu återigen är mer allmänt tillgängligt, leder till bättre interaktion med prenumeranter. Företaget lanserade nyligen en funktion som gör att community-inlägg kan löpa ut efter 24 timmar om man önskar det. 

En av de positiva sidorna med att förändra plattformen genom att ta bort Stories är att man också kan göra plattformen mindre förvirrande för användare tack vare ett mer strömlinjeformat erbjudande.

 

Previous articleTwitter introducerar konceptet med Community Notes “faktakontroller” på bilder på plattformen
Next articleTwitter fortsätter att minska sedan det köptes av Elon Musk