Home Sociala Medier Twitter introducerar konceptet med Community Notes “faktakontroller” på bilder på plattformen

Twitter introducerar konceptet med Community Notes “faktakontroller” på bilder på plattformen

214
0

Användare av funktionen Community Notes har under en period kunnat lägga till anteckningar på tweetnivå och anteckningen följde sedan tweeten runt i retweets, citat-tweets och inbäddningar. Men i den tidigare varianten innebar det att om själva bilden laddades upp igen i ett nytt inlägg, så inkluderades inte detta i den nya bilden och därmed inte i den nya tweeten. Detta förändras dock i och med den nya uppdateringen då Twitter annonserat att Community Note nu kommer att följa också bilden runt och att den automatiskt kommer att visas på den senaste och i framtida matchande bilder.
Målsättning att hantera inte bara tweeten utan även mediabilder
Med AI-bilder som nu blir virala över Twitter, har den sociala medieplattformen beslutat att uppdatera sin crowdsourced “faktakontroll”-funktion för att direkt hantera inte bara tweeten som inkluderar media, utan också själva media.

Twitter rullar nu ut “Notes on Media” som en del av sitt nya och uppdaterade Community Notes-program. Användare som deltar i Community Notes, vilket låter användare lägga till sammanhang eller faktakontroller till tweets, kommer nu att kunna lägga till dessa tillägg till AI-skapade foton och andra former av manipulerad media.

Användare som vill delta i Community Notes måste ansöka om att gå med. När de har godkänts kan de börja ge omdömen på befintliga notes. När de har betygsatt tillräckligt många notes som läggs till i en tweet, kommer deras betyg att gå upp och de kommer sedan att kunna skriva sina egna Community Notes. Men för att kunna skriva anteckningar på bilder måste användarna ha fått sina egna, ursprungligen författade anteckningar tillagda i en tweet, vilket bygger på den effekt som deras arbete har i form av räckvidd på plattformen.

Previous articleGoogle satsar på uppdaterad version av medicinsk A.I. – designad för att besvara hälsofrågor
Next articleYouTube säger adjö till YouTube stories