Home Popular NASA planerar att ta fram en bränslesnål flygplansdesign med Boeing

NASA planerar att ta fram en bränslesnål flygplansdesign med Boeing

310
0

NASA har nu meddelat att de tillsammans med Boeing arbetar på att ta fram en ny slags bränslesnåla flygplan för kommersiellt bruk. Allt som en del i ledet för att minska utsläpp och allmän klimatpåverkan från flygindustrin.  NASA säger att man arbetar aktivt för att se över hur man kan bidra till att nå klimatmålen.

NASA övervakar idag både jorden från rymden – med hjälp av verktyg som satelliter för att övervaka globala väderförhållanden och vattensystem – och utvecklar hela tiden teknik för att minska koldioxidutsläppen.

“När du flyger i alla typer av flygplan är du omgiven av NASA-teknik,” sa Bill Nelson från NASA nyligen på en presskonferens. Utveckling av flygplansdesign som winglets, de små vertikala förlängningarna av vingarna, skapades av NASA på 1970-talet och är nu allmänt förekommande på passagerarflygplan.

Projektet ”Sustainable Flight Demonstrator” arbetar med en ny slags innovation i form av en progressiv vingstruktur. Målet är att få fram mer bränslesnåla flygplan som använder upp till 30% mindre bränsle än dagens flygplanskonstruktioner.

Utmaningen i det här fallet är att skapa den struktur som behövs för denna vingform utan att lägga för mycket vikt på flygplanet säger representanter från båda bolagen. Boeing presenterade den första versionen av detta koncept 2019, men det kommer att ta flera år att integrera andra teknologier och att gå från demonstration till att få en praktiskt användbar slutprodukt som kan användas på marknaden. NASA har som mål att flyga den första prototypen år 2028 och att den ska användas kommersiellt på 2030-talet.

Previous articleEU-domstolen bedömer att Google och andra sökmotorer måste radera felaktig sökinfo
Next articleNu får Android-enheter tillgång till Twitters Blue-prenumeration