Home Design Ny på LinkedIn – Nu kan du lägga till automatisk bildtext till...

Ny på LinkedIn – Nu kan du lägga till automatisk bildtext till videor

376
0

Linkedin är en av världens största plattformar som riktar in sig på den professionella marknaden och den som vill se till att vara närvarande för nya kontakter, arbetsgivare och investeringsmöjligheter av olika slag. Det är helt enkelt en viktig plats för alla som är måna om att utvecklas även på en professionell nivå. För att fler skall kunna nå Linkedin och kunna ha nytta av dess funktioner har företaget nu bestämt sig för att uppgradera dess videoinnehåll med automatiskt genererade bildtexter samt flera nya funktioner för att hjälpa människor med ytterligare tillgänglighetsbehov.

Vad betyder detta i praktiken?

Med automatisk bildtext syftar LinkedIn till att göra videor mer tillgängliga för de användare som är döva, hörselskadade eller helt enkelt de som av olika anledningar vill titta på videor med ljudet avstängt.

För dig som vill använda dig av denna funktion fungerar det helt enkelt så att LinkedIn kommer att automatiskt lägga till bildtexter till videor under själva uppladdningsprocessen. Dessa kan du sedan välja att implementera omedelbart eller att istället granska och redigera för att försäkra dig om att de är korrekta i sin helhet och i detalj.

Man kommer från Linkedin dessutom att satsa på att rulla ut ett så kallat högkontrastläge till mobilappen, vilken kommer att justera färger för att förbättra tillgängligheten för personer med synnedsättning. Detta kommer att på ett optimalt sätt förbättra dessa användares möjligheter att använda Linkedin på ett givande sätt.

Dessa nya funktioner innebär inte bara att vissa delar av plattformen kommer att förbättras utan gäller både jobbannonser och användarprofiler.

Standardiserade jobbtitlar grundade på data

Linkedin rapporterar att deras data visar att allt fler jobbannonser har ordet tillgänglighet i själva titeln på den utlysta tjänsten. Detta indikerar enligt analysen att det finns en allt större efterfrågan på tillgänglighetsspecialister. Det har i sin tur inneburit att man från Linkedin nu erbjuder dessa titlar som standardiserade varianter för att på så vis göra det enklare att placera en annons eller söka efter en annons utan problem. Det kommer också att hjälpa proffs som söker en ny utmaning att bli upptäckta och rekryterade till tjänster som matchar just deras kompetens.

Fler funktioner för att nå människor med unika kvaliteter

Richard Branson är entreprenören som tillsammans med experter och Made By Dyslexia har introducerat något som kallas för dyslektiskt tänkande. Detta kommer enligt Linkedins nya funktioner att kunna läggas till en så kallad erkänd färdighet på en användares profil och göra det enklare för arbetsgivare att hitta dessa kandidater till nya tjänster.

Alt-text för annonser

Användandet av Alt-text gör det enklare för människor med synskador eller som är blinda att förstå bilder som presenteras i en annons. Därför finns nu en ny funktion som innebär att man kan lägga till textbeskrivningar till bildannonser i Campaign Manager. Genom att gå en kurs i alla dessa nya funktioner kan du lära dig mer om vad det innebär för dig som användare på plattformen.

Framtidens Linkedin är här

Framtidens Linkedin, där alla kommer att kunna använda plattformen på ett optimalt sätt, är på plats och det kommer att komma allt fler av dem under den närmaste tiden.

Previous articleNetflix nya annonsstödda nivå rullas ut internationellt med början den 1 november
Next articleDu kan arbeta i Metaverse, men det kommer att kosta dig!