Home Google Google satsar på uppdaterad version av medicinsk A.I. – designad för att...

Google satsar på uppdaterad version av medicinsk A.I. – designad för att besvara hälsofrågor

261
0

Google arbetar alltid med olika hälsoinitiativ och har nu tillkännagivit sitt nya initiativ där man vill utveckla AI-assisterade ultraljud, cancerbehandling och mycket mer. Extra fokus lades på konferensen The Check Up, på deras senaste uppdatering av den medicinska språkmodellen vid namn Med-PaLM. 

Detta är Med-PaLM

Google introducerade först Med-PaLM i slutet av 2022 och denna är utformad för att ge kvalitetssvar på olika medicinska frågor. Med-PaLM testade väldigt väl och var det första AI-systemet som fick godkänt resultat på flervalsfrågor som liknar de som man brukar använda inom det medicinska fältet i USA.

När nu Med-PaLm 2 lanseras så har man nått mer än 85% noggrannhet och fått ett 18% högre resultat inom flera tester, vilket visar på de stora framsteg man har uppnått med denna progressiva teknik. Forskningsledare på Google Health anger nu också att Med-PaLM:s svar utvärderas med hjälp av svar från riktiga läkare och kliniker, för att garantera säkra svar.

Framtiden för AI och medicinsk information 

Google Health meddelar att det på grund av den känsliga karaktären av medicinsk information kan komma att dröja innan tekniken finns tillgänglig för den genomsnittliga konsumenten. All utveckling bör ske på ett ansvarsfullt sätt och i en kontrollerad miljö.

Potentialen inom detta område är enorm och den enda vägen framåt är enligt Google Healths företrädare genom att arbeta med fler forskare och experter för att utveckla området. Då kommer dessa verktyg att vara etiskt framtagna och fungera väl för allmänheten. 

Previous articleUppgifter anger att Amazons iRobot-köp blir föremål för EU-utredning
Next articleTwitter introducerar konceptet med Community Notes “faktakontroller” på bilder på plattformen