Home Google Googles Bard som konkurrent till ChatGPT

Googles Bard som konkurrent till ChatGPT

327
0

Google har lanserat en konkurrent till OpenAI:s ChatGPT AI. Företagets sökchef har under en presentation visat upp bilder med nya exempel på Bards funktioner. En bild visade hur Bard kan användas för att visa för- och nackdelar med att köpa en elbil, till exempel, och för att planera en resa i Kalifornien. Syftet var att visa hur Bard kan hjälpa till att analysera olika situationer liksom för- och nackdelar inför ett beslut. Allt för att visa på hur den nya teknologin kommer att kunna hjälpa till med att göra vardagen smidigare för alla människor.

Utmaningar och testare inför fullskalig lansering

Googles vd Sundar Pichai har offentligt annonserat Googles nya konversationsteknologi Bard vilken drivs av dess artificiella intelligens och skall integreras i sökningen. Företaget öppnar Bard för testning innan det hela lanseras brett på marknaden.

Man står dock inför utmaningar. Rapporter har påpekat att Bard, liksom andra AI-verktyg, kan vara felaktigt. En nyligen publicerad annons för Googles tjänst visade hur Bard erbjöd en felaktig beskrivningen av teleskopet som användes för att ta de första bilderna av en planet utanför vårt solsystem. Detta är ett av flera exempel.

En talesperson för Google säger; “Detta understryker vikten av en rigorös testprocess, något som vi startar den här veckan med vårt Trusted Tester-program. Vi kommer att kombinera extern feedback med våra egna interna tester för att se till att Bards svar uppfyller ett högt krav för kvalitet, säkerhet och grund i verklig information.”

Medarbetare på Google kommer alltså att genomför en ordentlig testning innan tekniken kommer att släppas ut för allmänheten.

Previous articleDen som har Twitter Blue har nu möjlighet att tweeta upp till 4000 tecken
Next articleGoogle testar blockering av nyhetsinnehåll i Kanada