Home Andra Slut på fruktaromer i e-cigaretter i Kina

Slut på fruktaromer i e-cigaretter i Kina

688
0

Kinas regering meddelar nu att det inte längre kommer att vara möjligt att sälja smaksatta vapes i landet. Detta har att göra med att man vill bekämpa minderårigas användning av nikotin av olika slag. Denna lag gäller från och med den 1 oktober 2022, och innebär att företag som tillverkar denna typ av produkt enbart får sälja vapes med tobakssmak. Det blir en slags standardisering av området. Detta är vad många anser det sista steget i en process som inneburit att myndigheterna under senaste åren har begränsat e-cigarettillverkarnas möjligheter att sälja till minderåriga eller att uppmuntra användningen.

Effekter på marknaden av beslutet

Investerare har eftersom detta varit en lång process förväntat sig att detta skulle ske och därmed också förutsett förändringarna i värde. Relx, som från och med 2020 behärskade 70 % av Kinas pod vape-marknad, har tappat över 95 % av sitt aktievärde sedan debuten på NYSE i januari 2021. Aktier i Smoore, en stor tillverkare av vapingapparater baserad från Relx hemstad, Shenzhen, har sjunkit med 90 % sedan den nådde rekordnivån i januari 2021.

Det har även tillkommit en tobaksskatt på försäljning av e-cigaretter och stränga nya krav på hur en vape är tillverkad, från dess batteri, keramiska spole och nikotininnehåll till doft. Att uppfylla alla dessa kriterier är riktigt dyrt för tillverkarna, vilket naturligt också innebär att färre kommer att välja att tillverka denna produkt från och med nu och i framtiden.

Ett förbud mot smaksatta vapes är helt enkelt som en dödsstöt för vapingindustrin i Kina så som det verkar och man måste ta nya steg för att hitta bra alternativ för framtiden om man som tillverkare och försäljare på just denna marknad vill överleva.

Internationell utveckling för att överleva

Vad gör man då för att lyckas överleva på en marknad som till stor del kan tyckas omöjlig i Kina idag och framåt? Välfinansierade kinesiska vaping-startups som Relx och Myst har länge satsat på att expandera internationellt för att diversifiera sina intäktsströmmar. År 2020 började Relx en process för att få ett FDA-godkännande i USA. Detta är mycket dyrt och dessutom tidskrävande men man ser det som en möjlighet att överleva. Myst, kom in på marknaden i Malaysia, Ryssland, Kanada och Storbritannien i maj förra året och fortsätter försäljningen där.

Kinas nedtryckande av vaping-smaker härrör från samma oro som delas av andra jurisdiktioner: hälsorisker för unga människor. Man noterar bland annat att det finns säkerhetsproblem kring osäkra tillsatser, läckande e-juice och dåligt batteri i produkten.

Unga människor är inte redo för att kunna hantera ett beroende och de effekter som det kan ha att använda sig av dessa produkter innan man på riktigt har den fysiska och mentala kapaciteten att göra det. Detta ligger till grund för beslutet och ses som ett långsiktigt arbete för att på så vis vända trenden med allt fler unga som inte mår bra rent fysiskt men också psykiskt i Kina idag.

Previous articleGenesis avtäcker nu det fantastiska X Convertible-konceptet
Next articleTwitter utvecklar funktion som visar om du blivit shadowbanned