Home Andra Elon Musk i problem med rättvisan då han lämnat information om Twitter-andelar...

Elon Musk i problem med rättvisan då han lämnat information om Twitter-andelar för sent

210
0

Elon Musk, ägare till vad som tidigare hette Twitter, och idag går under benämningen X, kommer enligt en amerikansk domare att åtalas för att ha lurat tidigare Twitter-aktieägare genom att vänta med att berätta att han investerat i Twitter.  ( Rapport Från Reuters) .

Den amerikanska distriktsdomaren Andrew Carter har nu offentliggjort åtalet och grupptalan har för avsikt att bevisa att Musk avsåg att lura dem genom att vänta 11 dagar efter en tidsfrist från U.S. Securities and Exchange Commission med att avslöja att han hade delar av Twitters andelar. Enligt SEC-regeln har investerare 10 dagar på sig att avslöja när de har förvärvat 5% av ett företag. Aktieägare bakom en pensionsfond för brandmän i Oklahoma hävdar att Musk sparade mer än 200 miljoner dollar genom att köpa sin andel av Twitter och sedan vara tyst om det. 

Domaren på Manhattan avvisade dock ett anspråk om ett åtal också om insiderhandel mot Musk, världens rikaste person. Musk köpte Twitter för 44 miljarder dollar i oktober förra året. Hans advokater hävdar att deras klient var “en av de mest upptagna människorna på planeten” och att misslyckandet med att berätta om sitt innehav endast var oavsiktligt. 

Åklagaren kommenterar dock det hela med att Musk förstått regeln om innehav av aktier eftersom han är en erfaren företagsledare själv, samt att han även om han var upptagen hade tid att träffa företagsledare liksom göra inlägg på Twitter, om just Twitter. Något rättegångsdatum är ännu inte planerat.

Previous articleFacebook och Instagram planerar att debitera EU-användare för service utan annonser
Next articleSpotify Premium utökar sina tjänster till fri tillgång till ljudböcker i flera länder