Home Andra Spotify Premium utökar sina tjänster till fri tillgång till ljudböcker i flera...

Spotify Premium utökar sina tjänster till fri tillgång till ljudböcker i flera länder

165
0

Spotify Premium har annonserat att man kommer att låta användare av premiumtjänster i såväl Australien som Storbritannien få tillgång till femton timmar av gratis ljudböcker per månad. Tanken är att denna funktion skall utökas till USA under den senare delen av 2023 och möjligtvis vidare till andra länder i framtiden. 

Syftet med denna förändring för Spotify, som i övrigt är fokuserade på musikstreaming, är att komplettera sina intäkter genom poddar såväl som ljudböcker, något som ökat i omfång under de senaste åren. 

Företaget har annonserat att prenumeranter kommer att kunna välja från en katalog med över 150 000 ljudböcker som finns tillgängliga som en del av de befintliga Spotify Premium-prenumerationerna, med möjlighet att köpa ytterligare 10-timmar om man önskar fylla på sin tillgång. 

Användare måste ha ett individuellt premiumkonto eller vara planansvarig för ett familje- eller duokonto för att kunna dra nytta av den här funktionen. Är man inte det behöver man justera sin plan för att kunna få den tillgång man önskar för att kunna lyssna på poddar och ljudböcker.

Spotify berättade under 2022 att man har planer på att få en miljard användare till 2030 och att nå 100 miljarder dollar i årliga intäkter. Man har dock höjt priserna för Premium-prenumerationer i samtliga länder där man nu kommer att erbjuda fler ljudboksfunktioner utan någon extra kostnad. Spotify hoppas nu att den goda avkastning man lovat sina aktieägare baserat på utveckling, kommer att visa sig under de närmaste åren genom denna investering. 

 

Previous articleElon Musk i problem med rättvisan då han lämnat information om Twitter-andelar för sent
Next articleDagens AI-vattenstämplar är inte säkra