Home Google Google Translate kommer snart kunna erbjuda en bättre service för ord med...

Google Translate kommer snart kunna erbjuda en bättre service för ord med flera betydelser

421
0

Google satsar på att kunna erbjuda mer exakta översättningar tack vare en AI-driven uppgradering. Detta gäller speciellt för ord som har flera definitioner, något som kan vara ett problem för den som använder Google Translate idag. Appen kommer att erbjuda ytterligare kontextuella översättningsalternativ som också innehåller smarta beskrivningar och exempel som gör det enklare att bestämma vilket alternativ som är bäst för det du skall använda texten till.

Praktiska exempel på hur det skall fungera

Om du till exempel vill ha en översättning av ordet “row” på engelska så kommer du från och med du kunna få hjälp att hitta rätt val kring om det i din text betyder argumentation, en rad stolar eller kanske en åra på en båt. Du kommer alltså att kunna få ett sammanhang i appen, som ger dig tydligare indikationer på vad du bör välja. .

De uppgraderade kontextuella översättningarna kommer att finnas tillgängliga för språk som engelska, franska, tyska, japanska och spanska från och med denna månad, och fler kommer att följa i framtiden även om det idag inte finns några bestämda tidsplaner på när det hela kommer att bli verklighet.

Framtidens Google Translate

Nyligen rullades en nydesign ut på Android. Den kommer snart till iOS-appen och det betyder att allt fler kommer att få möjlighet att använda tekniken och en bättre sajt. Detta kommer att förenkla vardagen för mängder av människor runt om i hela världen och förbättra kommunikation på ett enkelt sätt.

Previous articleMicrosoft adderar ChatGPT AI-teknik till deras sökmotor Bing
Next articleDen som har Twitter Blue har nu möjlighet att tweeta upp till 4000 tecken