Home Teknik Microsoft säger upp 10 000 medarbetare

Microsoft säger upp 10 000 medarbetare

337
0

I ett offentligt publicerat dokument från VD Satya Nadella säger företaget att det planerar att ta bort 10 000 jobb under sitt tredje räkenskapskvartal, som slutar i mars. Detta sker för att man skall kunna anpassa sig efter företagets kostnadsstruktur så som den ser ut nu. Man vill alltså minska kostnaderna när försäljningen krymper på grund av att fler länder genomgår en lågkonjunktur.

Microsoft kommer dock att fortsätta att anställa inom “strategiska nyckelområden”, säger Nadella. Företaget tar på sig en omstruktureringsavgift på 1,2 miljarder USD för avgångskostnader, konsolidering av byggnadshyreskontrakt och ospecificerade förändringar i hårdvarusortimentet.

Detta är den näst största omstruktureringen som innebär uppsägningar i företagets historia. Detta kommer efter att man anställt många tusen personer under pandemin. Microsofts personal är fortfarande större än innan pandemin började, men detta är fortfarande en skarp riktningsförändring.

Fler digitala företag säger upp medarbetare

Företaget är inte ensamt om att avskaffa jobb inom tech och den digitala marknaden. Meta sade upp mer än 11 000 anställda i höstas eftersom en satsning på fortsatt tillväxt i pandemitiden inte lönade sig. Amazon räknar under tiden med att mer än hela 18 000 jobb, främst inom sina detaljhandels- och rekryteringsdivisioner. Det är helt enkelt ett faktum att tech-industrin har flera utmaningar framför sig som man till viss del inte förutspått och det är en naturlig del av verkligheten att detta även drabbar giganter så som Microsoft. Man hoppas med detta kunna vända trenden mot en ljusare framtid för företaget och dess anställda igen.

Previous articleNu får Android-enheter tillgång till Twitters Blue-prenumeration
Next articleAmazon offentliggör avslut av donationsprogrammet AmazonSmile för att spara pengar