Home Appar Amazon offentliggör avslut av donationsprogrammet AmazonSmile för att spara pengar

Amazon offentliggör avslut av donationsprogrammet AmazonSmile för att spara pengar

272
0

Amazon informerade nyligen om att man planerar att avsluta det stora donationsprogrammet AmazonSmile den 20 februari 2023. Detta kommer som ett ytterligare steg i processen med att spara pengar inom olika områden i företaget.

Genom detta program, som har varit aktivt sedan 2013, har Amazon hittills donerat 0,5 % av köpen till en välgörenhetsorganisation som köparen väljer. Detta har givit stora summor till välgörenhet världen över och programmet har donerat över 400 miljoner dollar till välgörenhetsorganisationer i USA och mer än 449 miljoner dollar globalt, enligt Amazons egna siffror. Det har alltså varit en avgörande faktor för att fler människor skall få god hjälp inom en rad olika områden.

Varierande effekt över världen

Det är samtidigt ett faktum att effekten har varierat kraftigt över hela världen och i USA var den genomsnittliga donationen per välgörenhetsorganisation cirka 230 USD år 2022. En mindre summa för stora organisationer men mindre organisationer världen över klargör dock att de har haft stor nytta av just dessa donationer. Även kunder som vanligtvis handlar hos Amazon har reagerat då de sett denna organisation som en god möjlighet att bidra till att göra världen till en bättre plats på ett enkelt sätt.

Man är från Amazons sida glada över det arbete som gjorts sedan AmazonSmile lanserades. Besparingarna ses från Amazons sida dock som en nödvändighet för att man skall kunna gå in i året med en positiv utveckling som man hoppas kommer att fortsätta för lång tid framöver.

Previous articleMicrosoft säger upp 10 000 medarbetare
Next articleGoogle når inte vinsten man förväntat sig